Warsztaty Marka Zaremby "Gotuj i żyj zdrowo".
Weź udział w niepowtarzalnych warsztatach z Markiem Zarembą - pasjonatem odzyskiwania zdrowia dzięki dobremu odżywianiu, jednym z najpopularniejszych polskich dietetyków, specjalistą medycyny komórkowej i autorem bestsellerowej serii JAGLANY DETOKS.
Brak dostępnych biletów
Plan warsztatów GOTUJ i ŻYJ ZDROWO! - DZIEŃ 1
Odżywianie, które leczy, odchudza i wzmacnia organizm.
Czego dietetyk ci nie powie, czyli obalamy dietetyczne mity! Najczęściej popełniane błędy dietetyczne. Jak uzyskać natychmiastowe i trwałe efekty? Warzywa czy owoce? Mięso czy nabiał? Mleko pod lupą. Kasza czy chleb? Masło czy oliwa? Surowe czy mrożone?
Kupuj z głową, oszczędzaj i gotuj zdrowo!
Polowanie na zdrowie, czyli jak robić mądre zakupy? Kupuj i oszczędzaj? Przechowywanie żywności jest ważne! Jakie akcesoria kuchenne warto mieć zawsze pod ręką?
Układ trawienny pod lupą!
Żołądek czy rozsądek? Teoria smaków i ich wpływ na nasze narządy. Łączenie produktów i dieta rozdzielna. Co dziś zjem na śniadanie?
Właściwości termiczne pożywienia
Które produkt rozgrzewają, a jakie schładzając organizm? Leczenia dietą w konkretnych przykładach.
Zwiększ odporność organizmu
Czy wiesz jaki jest wpływ narządów na odporność? Mikroflora pod lupą. Czy stosować probiotyki? Jak stres kulturowy wpływa na odporność?
DZIEŃ 2
Nawadnianie organizmu
Jak nawadniać organizm? Co pijesz w ciągu dnia? Kawa czy herbata?
Równowaga kwasowo zasadowa
Czy wiesz co to jest remineralizacja organizmu? Analiza pierwiastkowa włosa. Jak odzyskać równowagę kwasowo zasadową?
Sen i regeneracja
Jak spisz tak żyjesz! Złote reguły dobrego odpoczynku. Jak polepszyć koncentrację, pamięć i wydolność w pracy.
Aktywność w swoim tempie
Marsz czy bieg po zdrowie? Dotleniaj się! Zadbaj o zdrowy kręgosłup!
Alergie i nietolerancje pokarmowe
Leczenie dietą - pokonaj alergię!
Czas na detoks!
Poznaj dietę detoksykacyjną. Jak oczyścić organizm? Kochaj post!
BONUS: Gotowanie w praktyce!
Poznaj techniki gotowania + pokaz kulinarny z degustacją:- Kawa doskonała i słodkie grzeszki
- Gotowanie na parze, pieczenie i dressing doskonały!
- Jak ugotować kaszę jaglaną?
- Kasza jaglana z pieczoną dynią, jarmużem i owocem granatu
- Soki, napary i koktajle
- Gotowanie dla zmarzlaków, czyli zupy i napary!
- Zupa z pieczonej papryki i pomidorów z orzechową kruszonką i komosą ryżową
Kto prowadzi szkolenie?
Marek Zaremba
Dietetyk i specjalista medycyny komórkowej, terapeuta I stopnia medycyny św. Hildegardy. Prowadzący warsztaty kulinarne w akademii kulinarnej KULINARE Gotuj Zdrowo. Autor bestsellerowej książki JAGLANY DETOKS. Kocha gotowanie, pasjonuję się fotografią kulinarną i robiąc zdjęcia zastanawia się często, co bardziej lubi robić… gotować, jeść, czy fotografować?
Kiedy odbędą się warsztaty?
5-6 września
W 2017 roku warsztaty z Markiem Zarembą odbędą się tylko raz. Spotkamy się 5-6 września w Bielsku Białej. Sztuki zdrowego gotowania uczyć się będziemy w przepięknej restauracji "Dworek".
Ile osób może wziąć udział w warsztatach?
Zostało tylko 8 miejsc
Liczba miejsc jest limitowana i wynosi 20. Co najmniej 10 miejsc jest zarezerwowanych dla uczestników Akademii Właściwy Tor.
Ile to kosztuje?
Koszt uczestnictwa w warsztatach wynosi 497 zł za dwa dni warsztatowe. W cenę wliczony jest obiad i przekąski.