Warsztaty GOTUJ I ŻYJ ZDROWO
Weź udział w niepowtarzalnych warsztatach z Markiem Zarembą - pasjonatem odzyskiwania zdrowia dzięki dobremu odżywianiu, jednym z najpopularniejszych polskich dietetyków, specjalistą medycyny komórkowej i autorem bestsellerowej serii JAGLANY DETOKS.
Kto prowadzi szkolenie?
Marek Zaręba
Dietetyk i specjalista medycyny komórkowej, terapeuta I stopnia medycyny św. Hildegardy. Prowadzący warsztaty kulinarne w akademii kulinarnej KULINARE Gotuj Zdrowo. Autor bestsellerowej książki JAGLANY DETOKS. Kocha gotowanie, pasjonuję się fotografią kulinarną i robiąc zdjęcia zastanawia się często, co bardziej lubi robić… gotować, jeść, czy fotografować?
Kiedy odbędą się warsztaty?
5-6 września
W 2017 roku warsztaty z Markiem Zarembą odbędą się tylko raz. Spotkamy się 5-6 września w Bielsku Białej. Sztuki zdrowego gotowania uczyć się będziemy w przepięknej restauracji "Dworek".
Ile osób może wziąć udział w warsztatach?
10 ponieważ,
Liczba miejsc jest limitowana i wynosi 20. Co najmniej 10 miejsc jest zarezerwowanych dla uczestników Akademii Właściwy Tor.
Dzień 1 - WTOREK 5.09
Odżywianie, które leczy, odchudza i wzmacnia organizm.
Czego dietetyk ci nie powie, czyli obalamy dietetyczne mity! Najczęściej popełniane błędy dietetyczne. Jak uzyskać natychmiastowe i trwałe efekty? Warzywa czy owoce? Mięso czy nabiał? Mleko pod lupą. Kasza czy chleb? Masło czy oliwa? Surowe czy mrożone?
Kupuj z głową, oszczędzaj i gotuj zdrowo!
Polowanie na zdrowie, czyli jak robić mądre zakupy? Kupuj i oszczędzaj? Przechowywanie żywności jest ważne! Jakie akcesoria kuchenne warto mieć zawsze pod ręką?
Układ trawienny pod lupą!
Żołądek czy rozsądek? Teoria smaków i ich wpływ na nasze narządy. Łączenie produktów i dieta rozdzielna. Co dziś zjem na śniadanie?
Właściwości termiczne pożywienia
Które produkt rozgrzewają, a jakie schładzając organizm? Leczenia dietą w konkretnych przykładach.
Zwiększ odporność organizmu
Czy wiesz jaki jest wpływ narządów na odporność? Mikroflora pod lupą. Czy stosować probiotyki? Jak stres kulturowy wpływa na odporność?
Dzień 2 - ŚRODA 6.09
Odżywianie, które leczy, odchudza i wzmacnia organizm.
Czego dietetyk ci nie powie, czyli obalamy dietetyczne mity! Najczęściej popełniane błędy dietetyczne. Jak uzyskać natychmiastowe i trwałe efekty? Warzywa czy owoce? Mięso czy nabiał? Mleko pod lupą. Kasza czy chleb? Masło czy oliwa? Surowe czy mrożone?
Kupuj z głową, oszczędzaj i gotuj zdrowo!
Polowanie na zdrowie, czyli jak robić mądre zakupy? Kupuj i oszczędzaj? Przechowywanie żywności jest ważne! Jakie akcesoria kuchenne warto mieć zawsze pod ręką?
Układ trawienny pod lupą!
Żołądek czy rozsądek? Teoria smaków i ich wpływ na nasze narządy. Łączenie produktów i dieta rozdzielna. Co dziś zjem na śniadanie?
Właściwości termiczne pożywienia
Które produkt rozgrzewają, a jakie schładzając organizm? Leczenia dietą w konkretnych przykładach.
Zwiększ odporność organizmu
Czy wiesz jaki jest wpływ narządów na odporność? Mikroflora pod lupą. Czy stosować probiotyki? Jak stres kulturowy wpływa na odporność?
Miejsce warsztatów:
Warsztaty odbędą się w restauracji "Dworek" przy ulicy: Żywiecka 193 43-300 Bielsko-Biała
Patroni warsztatów:
W warsztatach będą brali udział także inni wykładowcy - Andrzej Sobczyk, Bartosz Nosiadek i Sebastian Kupiec
Równowaga kwasowo zasadowa
Czy wiesz co to jest remineralizacja organizmu? Analiza pierwiastkowa włosa. Jak odzyskać równowagę kwasowo zasadową?
Sen i regeneracja
Jak spisz tak żyjesz! Złote reguły dobrego odpoczynku. Jak polepszyć koncentrację, pamięć i wydolność w pracy.
Aktywność w swoim tempie
Marsz czy bieg po zdrowie? Dotleniaj się! Zadbaj o zdrowy kręgosłup!
Alergie i nietolerancje pokarmowe
Leczenie dietą - pokonaj alergię!
Czas na detoks!
Poznaj dietę detoksykacyjną. Jak oczyścić organizm? Kochaj post!
BONUS: Gotowanie w praktyce!
Poznaj techniki gotowania + pokaz kulinarny z degustacją:
- Kawa doskonała i słodkie grzeszki
- Gotowanie na parze, pieczenie i dressing doskonały!
- Jak ugotować kaszę jaglaną?
- Kasza jaglana z pieczoną dynią, jarmużem i owocem granatu
- Soki, napary i koktajle
- Gotowanie dla zmarzlaków, czyli zupy i napary!
- Zupa z pieczonej papryki i pomidorów z orzechową kruszonką i komosą ryżową