Warsztaty GOTUJ I ŻYJ ZDROWO

Weź udział w niepowtarzalnych warsztatach z Markiem Zarembą - pasjonatem odzyskiwania zdrowia dzięki dobremu odżywianiu, jednym z najpopularniejszych polskich dietetyków, specjalistą medycyny komórkowej i autorem bestsellerowej serii JAGLANY DETOKS.

Zarezerwuj miejsce

Kto prowadzi szkolenie?

Marek Zaręba

Dietetyk i specjalista medycyny komórkowej, terapeuta I stopnia medycyny św. Hildegardy. Prowadzący warsztaty kulinarne w akademii kulinarnej KULINARE Gotuj Zdrowo. Autor bestsellerowej książki JAGLANY DETOKS. Kocha gotowanie, pasjonuję się fotografią kulinarną i robiąc zdjęcia zastanawia się często, co bardziej lubi robić… gotować, jeść, czy fotografować?

Kiedy odbędą się warsztaty?

5-6 września

W 2017 roku warsztaty z Markiem Zarembą odbędą się tylko raz. Spotkamy się 5-6 września w Bielsku Białej. Sztuki zdrowego gotowania uczyć się będziemy w przepięknej restauracji "Dworek".

Ile osób może wziąć udział w warsztatach?

10 ponieważ,

Liczba miejsc jest limitowana i wynosi 20. Co najmniej 10 miejsc jest zarezerwowanych dla uczestników Akademii Właściwy Tor.

Dzień 1 - WTOREK 5.09

Odżywianie, które leczy, odchudza i wzmacnia organizm.

Czego dietetyk ci nie powie, czyli obalamy dietetyczne mity! Najczęściej popełniane błędy dietetyczne. Jak uzyskać natychmiastowe i trwałe efekty? Warzywa czy owoce? Mięso czy nabiał? Mleko pod lupą. Kasza czy chleb? Masło czy oliwa? Surowe czy mrożone?

Kupuj z głową, oszczędzaj i gotuj zdrowo!

Polowanie na zdrowie, czyli jak robić mądre zakupy? Kupuj i oszczędzaj? Przechowywanie żywności jest ważne! Jakie akcesoria kuchenne warto mieć zawsze pod ręką?

Układ trawienny pod lupą!

Żołądek czy rozsądek? Teoria smaków i ich wpływ na nasze narządy. Łączenie produktów i dieta rozdzielna. Co dziś zjem na śniadanie?

Właściwości termiczne pożywienia

Które produkt rozgrzewają, a jakie schładzając organizm? Leczenia dietą w konkretnych przykładach.

Zwiększ odporność organizmu

Czy wiesz jaki jest wpływ narządów na odporność? Mikroflora pod lupą. Czy stosować probiotyki? Jak stres kulturowy wpływa na odporność?

Dzień 2 - ŚRODA 6.09

Odżywianie, które leczy, odchudza i wzmacnia organizm.

Czego dietetyk ci nie powie, czyli obalamy dietetyczne mity! Najczęściej popełniane błędy dietetyczne. Jak uzyskać natychmiastowe i trwałe efekty? Warzywa czy owoce? Mięso czy nabiał? Mleko pod lupą. Kasza czy chleb? Masło czy oliwa? Surowe czy mrożone?

Kupuj z głową, oszczędzaj i gotuj zdrowo!

Polowanie na zdrowie, czyli jak robić mądre zakupy? Kupuj i oszczędzaj? Przechowywanie żywności jest ważne! Jakie akcesoria kuchenne warto mieć zawsze pod ręką?

Układ trawienny pod lupą!

Żołądek czy rozsądek? Teoria smaków i ich wpływ na nasze narządy. Łączenie produktów i dieta rozdzielna. Co dziś zjem na śniadanie?

Właściwości termiczne pożywienia

Które produkt rozgrzewają, a jakie schładzając organizm? Leczenia dietą w konkretnych przykładach.

Zwiększ odporność organizmu

Czy wiesz jaki jest wpływ narządów na odporność? Mikroflora pod lupą. Czy stosować probiotyki? Jak stres kulturowy wpływa na odporność?

Miejsce warsztatów:

Warsztaty odbędą się w restauracji "Dworek" przy ulicy: Żywiecka 193 43-300 Bielsko-Biała

Patroni warsztatów:

W warsztatach będą brali udział także inni wykładowcy - Andrzej Sobczyk, Bartosz Nosiadek i Sebastian Kupiec

Równowaga kwasowo zasadowa

Czy wiesz co to jest remineralizacja organizmu? Analiza pierwiastkowa włosa. Jak odzyskać równowagę kwasowo zasadową?

Sen i regeneracja

Jak spisz tak żyjesz! Złote reguły dobrego odpoczynku. Jak polepszyć koncentrację, pamięć i wydolność w pracy.

Aktywność w swoim tempie

Marsz czy bieg po zdrowie? Dotleniaj się! Zadbaj o zdrowy kręgosłup!

Alergie i nietolerancje pokarmowe

Leczenie dietą - pokonaj alergię!

Czas na detoks!

Poznaj dietę detoksykacyjną.  Jak oczyścić organizm? Kochaj post!

BONUS: Gotowanie w praktyce!

Poznaj techniki gotowania + pokaz kulinarny z degustacją:

- Kawa doskonała i słodkie grzeszki

- Gotowanie na parze, pieczenie i dressing doskonały!

- Jak ugotować kaszę jaglaną?

- Kasza jaglana z pieczoną dynią, jarmużem i owocem granatu

- Soki, napary i koktajle

- Gotowanie dla zmarzlaków, czyli zupy i napary!

- Zupa z pieczonej papryki i pomidorów z orzechową kruszonką i komosą ryżową

Zapisz się zanim będzie za późno!

Zostało już tylko 10 miejsc.

Zarezerwuj swoje miejsce teraz